Vítězem tradičního čáslavského Vánočního turnaje se stal legendární Martin Sosnovec !!!

20.12.2011 13:23

V sobotu 17.12.2011 se konal v příjemné předvánoční atmosféře již tradiční Vánoční turnaj určený nejen pro domácí borce, ale i pro bývalé spoluhráče. Letos byl speciálním hostem kutnohorský Martin Vala, další zvaný Milan Čakovský bohužel nemohl dorazit. Z domácích řad se zúčastnilo 22 borců, takže celkově 23 plejerů! Takovou účast občas nemají ani Okresní poháry :) Turnaj byl ale úspěšný nejen co se týče kvantity, ale i co se týče kvality. Bylo přítomno kompletní čáslavské áčko i s dlouhodobými marody Ivošem Tichým a Standou Dariusem, kteří se oba prezentovali ve velmi slušné formě, na to že nemají vůbec nic odehráno, dále samozřejmě nechybělo kompletní béčko a z céčka chyběl jen Fanoušek Tomášek, který musel chca nechca plnit své pohostinské povinnosti. Z déčka chyběli Zelí, Pavouček a Karel Kavuljak, ti byli ale nahrazeni našimi dvěma nejtalentovanějšími mladíky Tomem Beranem a Sébou Vančurou, nechyběl ani středeční mládežnický trenér Standa Beran.

Už boje v poměrně nabitých skupinách naznačily, že nás čeká velmi náročný turnaj, nikdo nedal kůži zadarmo, všichni se chtěli dostat do vytouženého Finále-A :) Skupiny se obešly celkem bez překvapení, snad jen výhra Kóřy nad Zdendou Zikmundou v boji o první místo ve skupině by se dala za mírné překvapení považovat. Na těžký los mohl žehrat zejména Robert Mundil, který doplatil na nalosování do této skupiny smrti. Svoje nesporné kvality potvrdil v bojích ve Finále-B, které celkem bez problémů vyhrál a odvezl si domů hodnotnou cenu ve formě kšiltovky Dačický, kterou si jistě již vystavil doma do své vitrínky slávy :)

Finále-A začalo čtyřmi zápasy v předkole. Zdenda Zikmunda zdolal Jendu Kasala, Valísek Filipa, Kóřa Standu Dariuse a Ivoš Tichý Dana Širáka - vše 3:1 na sety. Čtvrtfinále už bylo opravdovým soubojem těžkých vah, protože kromě Kóřy už v turnaji zůstali pouze nadprůměrní a špičkoví krajští hráči.

V prvním čtvrtfinále se horký favorit turnaje Sosík dost trápil se Zdendou Zikmundou, ale nakonec vydřel vítězství v pátém setu, druhé čtvrtfinále skončilo pro někoho možná překvapivě, když Cyrda smazal ze stolu Valáška ve třech řezech, ale to jen pro ty, kteří nesledovali finále play-off OP v minulé sezóně. Třetí čtvrtfinálko si pro sebe celkem hladce vzal Levlis nad Kóřou, i když mu výrazně pomohl dvojciferný počet prasátek...nepotřebuješ je ty bestie! :)) V posledním a nejdramatičtějším čtvrtfinále se k vítězství prokousal Bendys nad Ivošem Tichým, přestože utíkal z několika mečbolů, po jednom z nich dokonce Ivoš poskočil nadšením, že je vyhráno, ale balónek od Bendýska nakonec škrtnul hranu - sviňa kulatá :)

V semifinále na sebe narazili Sosi s Cyrdou a Levlis s Bendysem. Obě utkání klidně mohla začít za stavu 9:9 v pátém setu a ušetřilo by se spoustu času :) Nakonec byli tedy úspěšnější pánové Sosnovec a Lövl o pověstnou jednu kuličku...

Finále už bylo spanilou jízdou Martina Sosnovce, který nedal čmuchnout Levlisovi a uzmul pro sebe pomyslný vítězný pohár :) Gratulujeme Marťas !!!!!!!!!

Po turnaji následovalo posezení v hospůdce u Fandy Tomáška, kde jsme spořádali 11kg vepřových kolen a samozřejmě také spoustu lahodných piveček a panáčků :)

 

SKUPINY:

FINÁLE - B:

FINÁLE - A:

Zpět

Vyhledávání

© 2010 TJ Sokol Čáslav. Všechna práva vyhrazena. Webmaster - Bc. Zdeněk Kořínek (koraman@seznam.cz)