Vánoční turnaj ve Zruči n.S. i s čáslavskou účastí

30.12.2010 17:11

Dne 28.12.2010 se Kóřa s Jasánkem zúčastnili velmi kvalitně obsazeného Vánočního turnaje ve Zruči. Přibližně třetinu účastníků tvořili ligoví či exligoví hráči, další třetinu hráči divize či KP1 a třetinu hráči KP2 a OP. Skvěle jsme si zahráli i přesto, že jsme povětšinou naráželi na hráče hrající o několik výkonnostních tříd výše. Hrát se ale dalo opravdu s každým.

Prvními našimi soupeři byli pozdější finalisté z Chotěboře Málek (2.liga) a Adam (KP1). Jasánek dřel proti Málkovi jako kůň, pochytal neuvěřitelné, ovšem své tři setboly v druhém setu nevyužil a prohrál tedy 0:3. Kóřa měl soupeře o něco hratelnějšího, všechny sety odehrál poměrně vyrovnaně, ovšem na lepší výsledek než 1:3 to nestačilo. Dalšími soupeři byli naši dobře známí zručáci - Fanda Herout a Jirka Kamarýt. Jasánek byl obětován na jedničku proti Fandovi - 0:3, s tím, že Kóřa zkusí něco vymyslet proti Jirkovi, ovšem to byla bláhová představa, Jirka Kóřovi nedal "čuchnout" 0:3. Posledními soupeři ve skupině byla dvojka z Hradce Králové Černohorský a Schlappl. Kóřa na jedničce se nedokázal vyrovnat s paskvilní obranou svého soupeře - 0:3, Jasánek svého soupeře trápil o poznání více, ale opět to na víc než setík nestačilo - 1:3.

Ve skupině jsme tedy v tuhé konkurenci žádné vítězství "neurvali". Všechny týmy dále postupovali do osmifinále, kde nás čekali pozdější vítězové Pluhař a Stryhal z týmu Jiskry H. Brod, který suverénně vede divizi. Jasánek se na pozici jedničky pokoušel potrápit mládežnického reprezentanta Pluhaře a v jednom setu se mu to dost dařilo, bohužel několik setbolů neproměnil a odešel poražen 0:3. Kóřa ve svém nadmíru podařeném zápase dokázal potrápit Stryhala, přesto podlehl 1:3.

Dále se ještě hrál pavouk o umístění na 9. - 15. místě. Hrála se však už jen čtyřhra, což nám nevadilo, jelikož jsme se těšili, že si konečně zahrajem s někým "hratelným" :) To se nám poštěstilo, v prvním kole jsme narazili na tupadláky Fandu Tomáška a Milana Ronovského, které jsme celkem suverénně smetli 3:1. V druhém kole jsme narazili na domácí Karla Šmidta a Leoše Fialu. Tuto čtyřhru jsme odehráli skvěle, vedli jsme 2:1 na sety a čtvrtý set směřoval do koncovky, kterou jsme však nezvládli a v pátém setu byl již soupeř lepší. Obsadili jsme tedy s Jasim celkem slušné 12. místo.

Turnaje se zúčastnil i další čáslavský zástupce Martin Čížek se svým bratrem Jirkou. I přesto, že měl náš démon v mančaftu zřejmě nejlepšího hráče turnaje (Jirka ani jednou neprohrál), tak ohromná výkonnostní nevyrovnanost tohoto páru nevedla k nějakým zářivým výsledkům - 8. místo.

Na závěr si všichni tři čáslaváci dali vánoční gulášek pana Krčmáře, zapili pivečkem a vydali se na zdlouhavou zasněženou cestu ke svým domovům.

Další informace a fotky na zručském webu: zde nebo na vysocina-news.cz: zde

Kompletní výsledky: zde

 

VÁNOČNÍ TURNAJ DVOJIC -SKC Zruč nad Sázavou  28. 12. 2010
Konečné umístění dvojic    
1. Stryhal Václav Pluhař Jan Havl. Brod
2. Málek Tomáš Adam Ondřej Chotěboř
3. Sojka Lukáš Dohnal Jaroslav Vršovice
4. Uher Petr Štus Radek Kutná Hora
5. Herout Tomáš Škopek Pavel SKC III.
6. Herout František Kamarýt Jiří SKC I.
7. Kala Petr Janíček Petr Líbeznice
8. Čížek Jiří Čížek Martin Plzeň
9. Černohorský Jindřich Schlappl Jaroslav Hradec Králové
10. Šmidt Karel Fiala Leoš ml. SKC II.
11. Kaňkovský Martin Vávra Vladimír Želivka
12. Kasal Jan Kořínek Zdeněk Čáslav
13. Ronovský Milan Tomášek František Tupadly
14. Hrazdíra Jiří Šturc Jiří Benešov
15. Herout Václav Němec Marek SKC IV.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 TJ Sokol Čáslav. Všechna práva vyhrazena. Webmaster - Bc. Zdeněk Kořínek (koraman@seznam.cz)