Vánoční turnaj Čáslav 2010- soudek putuje zaslouženě do Hrochova Týnce

20.12.2010 12:35

V sobotu 18.12. 2010 dopoledne se v čáslavské sokolovně v malém sále konal Vánoční turnaj ve stolním tenise. Účast byla poměrně hojná, do ranního mrazu si přivstalo 18 bojovníků. Dostavilo se kompletní čáslavské áčko (krom Bendyse), kompletní béčko (krom Čížana), kompletní déčko, z céčka dorazili Dan Širák a Venda Havel (Kája Faltýn plnil bohužel pracovní povinnosti a Jasánek dal přednost lépe dotovanému turnaji v Paběnicích :) ), dále se turnaje zúčastnili i někteří zvaní hráči - procentuálně nejúspěšnější hráč OP kutnohorský Martin Vala a krajský hráč z Tupadel Fanda Tomášek. Turnaj byl rozlosován do 4 skupin (2 x po čtyřech a 2 x po pěti hráčích), z nichž postupovali vždy dva nejlepší.

Skupina 1 ve složení Lövl, Cyrus, Havel a Kavuljak byla celkem jednoznačná krom boje o první místo v této skupině, který nabídl skvělou bitvu. K vidění bylo vše, co lze očekávat od zápasu velmi dobrého topspináře se skvělým obranářem. První dva sety byly jasně pro Cyrdu, ovšem pak Míra ubral na přesnosti a tvrdosti svých úderů a trpělivý Jenda tak bral zbylé tři sety. Venda Havel s přehledem uhájil třetí příčku po výhře nad Kájou Kavuljakem.

Skupina 2 ve složení Tichý, Tomášek, Vančura, Čech a Šorejs se lehce dala nazvat skupinou smrti. Bylo jasné, že jeden z trojice favorizovaných hráčů (Tich, Tom, Van) se bude muset spokojit s boji ve finále B. Tito tři hráči se mezi sebou proporáželi, takže rozhodoval vzájemný poměr setů. Černý Petr zbyl nakonec na Fannyho Tomáška, který nepostoupil i přes překvapivé vítězství nad Ivošem Tichým. Čtvrtou pozici vybojovala naše novoroční akvizice Jaroslav Šorejz nad Kubou Čechem.

Skupina 3 ve složení Sosnovec, Kořínek, Zelenka, Pavouk a Čech st. byla podobně jednoznačná jako Skupina 1. V boji o postup porazil Kóřa Zelího 3:1 a poté už v podstatě nebylo o co hrát. Sosík v zápase o první místo v klídečku porazil Kóřu, jen zápas se Zelím se mu tak zalíbil, že si ho vychutnával dlouhých pět setů :) Zelí tak po sympatických výkonech skončil třetí před M. Čechem st., který porazil Radka Pavouka.

Skupina 4 ve složení Zikmunda, Vala, Širák a Židek slibovala tuhé boje o postupové příčky, ovšem ZetZet i Valis byli výrazně nad síly Dana Širáka, takže nejzajímavějším zápasem byl ten o první místo ve skupině, kdy výborně hrající ZetZet překvapivě lehce  "nabouchal" Valískovi a jistě ho svým výkonem dost zneklidnil před lednovou odvetou v OP :). Zápas o třetí příčku byl jasně v režii Dana, který si lehounce potrénoval s Lukynem.

Ve čtvrtfinále A se odehrály tři zápasy, ve kterých poražení neměli nárok a odešli poraženi hladce 3:0 (Sosnovec-Vančura, Zikmunda-Cyrus a Tichý-Kořínek), poslední čtvrtfinále byla ovšem tuhá bitva, kdy Jenda Lövl ubránil Martina Valu a zvítězil 11 v pátém setu.

Semifinálové zápasy to byly mače na ostří nože. Lövlis si zopakoval pětisetové drama s Ivošem Tichým a opět z něho tento chlapík bez nervů vyšel vítězně. V nejkrásnějším zápase dne fantasticky hrající Zdenda Zikmunda porazil 3:2 horkého favorita Martina Sosnovce, na kterého po prohraném losu o třetí místo s Ivošem Tichým zbyla nevděčná bramborová pozice.

Boj o vítězství byl taktéž maximálně dramatický, v koncovce pátého setu urval vítězství v tomto prestižním turnaji Zdeněk Zikmunda nad Jendou Lövlisem a vybojoval si tak hlavní cenu, kterou byl sympaticky vyhlížející soudek plný lahodného chmelového moku :)) Velká gratulace Zdendovi !!!

A ještě pro pořádek je třeba doplnit vítěze finále B, kterým se stal po zásluze náš obětavý pan předseda Dan Širák po vítězství nad Fandou Tomáškem.

Výsledky turnaje: zde

Fotogalerie: bude doplněno

Jménem všech účastníků Vánočního turnaje bych chtěl poděkovat všem co se podíleli na organizaci, zejména tedy marketingovému manažerovi Danovi Širákovi, který zajistil drtivou většinu cen a to nejen na turnaj dospělých, ale i na turnaj žactva, který proběhl o den dříve, dále také výkonnému manažerovi Mírovi Cyrusovi, který se postaral o herní stránku turnaje (los, zápis výsledků atd.). V neposlední řadě je třeba poděkovat i gastro manažerovi Ivošovi Tichému, v jehož restauračním zařízení Česká Koruna jsme týž večer dosyta pojedli, popili, poklábosili, pobékali, ale i pokoukali :))))

Vzhledem k tomu, že už se s většinou z mých spolupinkálistů do konce roku neuvidím, tak chci vám všem popřát krásný a veselý svátky a do nového roku hodně zdravíčka a štěstíčka, při pinčesu spoustu nechytatelných prasátek a co nejmíňkrát "páska ven" :))

Zpět

Vyhledávání

© 2010 TJ Sokol Čáslav. Všechna práva vyhrazena. Webmaster - Bc. Zdeněk Kořínek (koraman@seznam.cz)