TOP 16 - vítězem zručský Dan Nevřela; famózní Mirek Cyrus ve finále !!!

03.05.2012 11:40

V sobotu v čáslavské sokolovně se uskutečnil již 37. ročník prestižního turnaje TOP 16 Memoriál Petra Ramaisla. Celý den za stoly probíhaly tuhé boje a hodně vidět byli zejména čáslavští plejeři. Historického úspěchu dosáhl Míra Cyrus, jehož spanilou jízdu zastavil až ve finále svým 11. vítězstvím bezkonkurenční exdruholigový Daniel Nevřela. Skvěle se prezentovali také Jenda Lövl a Zdenda Zikmunda, kteří byli zastaveni svými soupeři až ve čtvrtfinále, ovšem zejména pro Jendu byl tento výsledek určitě mírným zklamáním (prohra s Čakym), protože celý den hrál fantasticky, porazil například i extřetiligového Petra Uhra a jedinou porážku měl do toho smolného čtvrtfinálového zápasu pouze s Danem Nevřelou. Kóřa na svém oblíbeném turnaji pomýšlel určitě výše než na 14. příčku, ale toho dne byli soupeři prostě šikovnější.

Hodnocení čáslavských hráčů pěkně vystihl Dan Širák, takže jeho výtvor ocituji i v tomto článku:

Zdenda Kořínek - bohužel se mu nepodařilo v základní skupině ani jednou vyhrát, následně v útěše prohrál s Ondřejem Švarcem, takže konečné 14-té místo.

Zdenda Zikmunda - ze základní skupiny postoupil ze druhého místa, když podlehl pouze v bratrovražedném boji Jendovi Lövlíkovi. Pak už se bohužel ve velmi těžké následné skupině žádný skalp nekonal, přesto postup do třetí části. V pavouku v prvním kole bohužel naraží na rozjetého kolegu z B-mančaftu Míru Cýru, který má neuvěřitelnou fazónku a pohrává celkem jasně 3:0. Umístění 5.-8.

Jenda Lövl - jasný postup ze skupiny (1). V osmifinálové skupině Hans prohrává pouze s Danem Nevřelou a postará se o jedno z největších překvápek turnaje, když poráží Petra Uhra, kterého odsunuje na 3.místo ve skupině a získává pro sebe lepší nasazení do vyřazovací části (2). Další postupové ambice dobře hrajícího Jendy ale hatí rozdováděný a vášnivě si fandící (chvílemi téměř ztrácí hlas) spinující býk ze Starkoče Milan Čakovský. Koncovky se přiklonili na jeho stranu (-11,-19,-10) a ukončil spanilou jízdu Jeníka. Umístění 5.-8.

Mirek Cyrus - jednoznačně válcuje hráče v základní skupině, když prohrává pouze úvodní "zahřívací" set s Ondřejem Švarcem, jednoznačný postup z prvního fleku. Mirek i v osmifinálové skupině hraje výborně a jedinou porážku sklízí od benešovského leváka Jardy Dohnala. Do pavouka postup z prvního místa. Následuje vítězství nad Zdeňkem Zikmundou a pak semifinálová vyhecovaná bitva našeho "pittbula" se starkočským "býkem". Vitězstvím 3:1 se Mirek posunuje do finále proti Danu Nevřelovi a nezačíná vůbec špatně. Po vyhraném prvním setu vede ve druhém, ještě 6:1. Jenže pak se ukážou zkušenosti ligového harcovníka a Dan otáčí vývoj zápasu ve svůj prospěch. Nakonec vítězí 3:1 a obhajuje již poněkolikáté titul.

Atmosféra byla super. Dobře zásobená kantýna fungovala výborně. Lukáš jako šenkýř se opět osvědčil a pro některé byla nabídka alkoholických nápojů téměř smrtelná :-).

Pořadí TOP16

1. Daniel Nevřela (SKC Zruč n.S.)
2. Miroslav Cyrus (Sokol Čáslav)
3. Petr Uher (Sokol Kutná Hora)
4. Milan Čakovský st. (Sokol Starkoč)
5.-8. Jaroslav Dohnal (Sokol Benešov)
5.-8. Antonín Faltín (Sokol Kutná Hora)
5.-8. Jan Lövl (Sokol Čáslav)
5.-8. Zdeněk Zikmunda (Sokol Čáslav)
9.-10. Jiří Šturc (Sokol Benešov)
9.-10. Milan Kořínek (Sokol Kutná Hora)
11.-12. Jiří Hrazdíra (Sokol Benešov)
11.-12. Petr Švarc (Sokol Uhl. Janovice)
13. Ondřej Švarc (Sokol Uhl. Janovice)
14. Zdeněk Kořínek (Sokol Čáslav)
15. Jiří Křeček (FK Kolín)
16. Martin Janeček (Sokol Kutná Hora)

  
   Reportáž na Svoboda.info
  
   Kompletní výsledky: zde
 
  
 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 TJ Sokol Čáslav. Všechna práva vyhrazena. Webmaster - Bc. Zdeněk Kořínek (koraman@seznam.cz)