Stoprocentně úspěšný víkend čáslavských mančaftů

24.09.2011 13:16

1. kolo OP

Sokol Zbraslavice - Sokol Čáslav "B"  0:18

čtyřhry 0:1, body domácích: Břečka Josef 0:4, Světlík Milan 0:4, Fuchs Josef 0:4, WO 0:5, body hostů: Lövl Jan 3:0, Zikmunda Zdeněk 3:0, Cyrus Miroslav 3:0, Kořínek Zdeněk 3:0, WO 5:0

S domácími žádné velké komplikace nenastaly, pouze Cýra s Fuchsem a Kóřa se Světlíkem si museli vydřít vítězství až v pátém setu. Levlis neztratil ani setík, přestože se mu klížily víka po odmakané noční směně. ZetZet viděl dnes pálku po půl roce, ale poznat to nebylo, zas střílel jak u Verdunu :)

 

Sokol Čáslav "C" - Sokol Chlístovice  11:7

čtyřhry 1:1, body domácích: Mundil Robert 2:2, Širák Daniel 3:1, Faltýn Karel 2:2, Tomášek František 3:1, body hostů: Král Miloslav 4:0, Franc Lukáš 1:3, Král Milan 1:3, Křemenák Josef 0:4

V páteční předehrávce se předvedly obě nové posily a to velice sympaticky. Bojovný Fanda Tomášek se uvedl třemi bodíky a zejména cenná je jeho výhra s velmi dobře hrajícím Lukášem Francem, kdy Fany dokonce odvracel v pátém setu mečbol. Robert Mundil zahrál taktéž velmi dobře, pouze s tím rozdílem, že koncovku pátého setu s Francem o kuličku nezvládl. Standardně dobře zahrál Dan Širák, který poměrně hladce smetl tři soupeře. Kája Faltýn se taktéž nemá za co stydět viz skvěle odehraný zápas s Francem, jen škoda, že lépe nezvládl zápas s "hratelným" Milanem Králem. Hosty držel nad vodou zase jen vynikající Slávek Král, Chlístovicím byl opět málo jeho standardní 4,5 bodový příspěvek.

 

1. kolo OS

Sokol Čáslav "D" - Sokol Zbraslavice "B"  13:5

čtyřhry 1:0, body domácích: Horký František 2:1, Šorejs Jaroslav 2:1, Havel Václav 2:1, Pavouk Radek 1:2, WO 5:0, body hostů: Malina Jaroslav 4:0, Samek Vladimír 0:4, Břečka Martin 1:3, WO 0:5

A ještě připojuji stručné zhodnocení vedoucího týmu Lukáše Židka:

Déčko se pomalu probírá do sezony, ale soupiska není 100% připravena k boji (dovolený a nemoci), proto měl doléčující se vedoucí družstva problém slepit bežnou sestavu. Nezbylo tak, než postavit téměř to nejsilnější, co má déčko v soupisce. Proti jednomu z favoritů na postup to mělo i smysl, soupeř se však dostavil pouze ve třech. Domácím vyšel los čtyřhry a tak se Venda s Pavlem postavili proti "generační dvojce" Samek a Břečka ml. , když překvapivě zůstal sedět nejsilnější hráč soupeře Jarda Malina. Naši borci se nenechali rozhodit a vcelku jasně získali první uhraný bodík. Hned na první dvouhru nastoupil Fanoušek, který, jak sám mnohokrát upozornil, ještě nedržel od letní přestávky pálku v ruce. Zpočátku zahodil několik jistých míčů, v kterých se normálně neplete, ale to bylo především proto, že hrál s nejsilnějším soupeřem Jardou Malinou, který si přijel do Čáslavi pro čtyři skalpy. Další zápasy to byl už starý známy Fanda, který potvrzoval, že s jeho zkušenostma a věkem je už lepší netrénovat, aby hlavně tělo vydrželo (nezapomněl nás totiž upozornit, že má špatný rameno). Mezitím u druhého stolu předváděl Jarda "Bodie" Šorejs, co se naučil na kempu proti zkušenému Láďovi Samkovi. Tento "multi děděček a pradědeček" si z Jardy zas tak moc starostí nedělal a trápil našeho borce záludnými míčky, které ho pinčesový život naučil, když nakonec podlehl Jardovi devět v pátým. Jarda si ve svém dalším zápase musel spolknout hořkou malinu, ale to ho opět nerozhodilo a v záverečné pětisetovce se set od setu zlepšoval, aby porazil Břečku juniora.

Sám to poté komentoval: "Já než přijdu jak na soupeřovo podání...". Další v pořadí Venda bojoval celý zápas především sám se sebou. Vcelku jasně přehrál juniora a poradil si i s veteránem a podařilo se mu nejvíce herně potrápit i jistotu soupeře Malinu. Ten sice vyhrál 3:0, přesto měl z vendovy hry a potahů občas pěkně protažený obočí. Vaška je potřeba chválit zejména za jeho buldočí zarputilost s jakou dohrál všechny zápasy, přestože ho trápila bolest zad a nohou. Pavel si odehrál svou skreč a odebral se do sprchy, takže na tři zápasy střídal lehce pohublý :-) Radek "Páva" Pavouk.

Ten hned v prvním zápase sehrál krásnou přetahovanou s Martinem, kterou však v pátým prohrál a daroval tak soupěři jediné vítězství. V dalším si však bez velkých problému poradil se Samkem, takže si připsal cený skalp a potvrdil tak vzestup  formy ze závěru minulé sezony (ta "pohublost" tomu taky určitě přidá). Na Jardu Malinu, jak jsem již naznačil, Páva nestačil a prohrál 3:0. Všichni kluci podali bojovný výkon a užívali si první výhru déčka. Doufejme, že nebyla letos ani poslední, přestože do dalších zápasů budou nastupovat především zelenáči našeho oddílu.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 TJ Sokol Čáslav. Všechna práva vyhrazena. Webmaster - Bc. Zdeněk Kořínek (koraman@seznam.cz)