Krajský pohár žactva ve Slaném

31.10.2011 13:36

  V neděli 23.10.2011 se konal druhý turnaj krajského poháru mladšího žactva. Sjelo se celkem 65 dětí, což je prý rekord v celé letité historii krajského poháru. Na turnaj vyrazili naši dva nadějní mladíci Tomáš Beran a Sebastian Vančura. Rozlosováno bylo 16 skupin, 15 čtyřčlenných a 1 pětičlenná. Hrálo se na 8 stolech, 3 stoly v přízemí v tělocvičně a 5 dalších rozmístěny v učebnách místního gymnázia v 1. až 3. patře. Více štěstíčka při rozlosování skupin měl Séba, který ve své 4členné skupině využil šance a postoupil do A pavouka z 2. místa. Na rozjezd měl za soupeře Chlístovického Klema který se umístˇuje na chvostu i v regionálním poháru a tak ho lehce přejel ve 3 setech. Poté nastoupil proti dívčině z Mladé Boleslavi, která hrála pinkací údržbu bez myšlenky a Séba i tento zápas dovedl v klidu do vítězného konce. Nestačil pouze na chlapce(nepamatuju si jméno) který byl do skupiny nasazen.  Tom byl nalosován do 5 člené skupiny a hned při rozpinku bylo jasné že šance na postup ze skupiny jsou tak 40/60 v neprospěch Toma. Hlavně první zápas byl Tom moc nervozní když v každém setu zkazil 3krát podání což rozhodlo o prohře 2:3 na sety se Zábojem z Kolína. Další 3 zápasy byly také hrozně vyrovnané, jedno vítězství 3:0 na sety ale vždy o dva míčky, dvakrát prohra 2:3 na sety s dramatem na konci. štestíčko se od Toma odklonilo a tak šel do pavouka B.

 Poté následovali čtyřhry, náš pár v 1. kole zamáznul dívčí pár z Buštěhradu 3:0 na sety. V osmifinále nestačili na druhý nasazený pár z Kladna a kluci hladce prohráli 3:0 na sety.

 V pavouku A měl Séba těžký los když hladce podlehl 1.kole druhému nasazenému Řehořkovi 3:0 na sety. Áčko se hrálo dvou kolově atak měl Séba ještě jednu možnost s Asurem a po vyrovnaném zápase prohrál 1:3 na sety.

V pavouku B se také nasazovalo a Tom jako elév dostal za soupeře Mladoboleslavského Štircla a opět těsně prohrál 2:3 na sety. Kalich hořkosti si Tom dopil až do dna. Na závěr dodávám že krajský pohár mladšího žactva je hrozně nadupaný a prvních 16 dětí už hraje velice slušně a jsou pod neustálou kontrolou svých trenérů. Naši kluci se neukázali ve špatném světle, zažili poprvé atmosféru většího turnaje a mají odhodlání se dál zlepšovat a pracovat na sobě, když viděli tu silnou konkurenci. 

Standa Beran

Zpět

Vyhledávání

© 2010 TJ Sokol Čáslav. Všechna práva vyhrazena. Webmaster - Bc. Zdeněk Kořínek (koraman@seznam.cz)