Krajské přebory mladšího žactva - Séba s Tomem přivezli bronz ze čtyřhry !!

22.02.2012 09:24

V neděli 19.2.2012 se konal v Mladé Boleslavi krajský přebor mladšího žactva (jednotlivci ). Celkem se sjelo do Boleslavi 38 chlapců a 10 dívek, aby se utkali o titul přeborníka a přebornice středočeského kraje a to ve dvouhře , čtyřhře a mixu.

Náš oddíl reprezentovali 2 hráči - Tomáš Beran a Sebastian Vančura. Chlapecká část turnaje byla rozlosována do 8 skupin, 6 skupin po 5 hráčích, 2 skupiny po čtyřech. Dívky 2 skupiny po 5 hráčkách. Tom i Séba byly nalosováni do 5členných skupin. První dva hráči ze skupin postupovali do finále A a zbylí do finále B. Do každé skupiny byly nasazeni 2 hráči podle žebříčku a zbytek byl dolosován.  Předem se omlouvám, že si nepamatuju jména všech hráčů se kterými kluci hráli. Séba začal boje ve skupině výhrou 3:1 na sety, poté prohrál po pěkném zápase 1:3 na sety, třetí zápas prohrál hladce s favoritem skupiny Pekárkem z Poděbrad 3:0 na sety. Čtvrtý zápas měl být velkým soubojem Séby s Kolínským Zábojem, ale Séba pod tíhou nervozity prohrál hladce 3:0 na sety, takže celková bilance ve skupině 1 vítězství, 1 těsná prohra a 2 hladké prohry a účast ve finále B.

Tom začal boje ve skupině hladkou výhrou nad Průšou z Buštěhradu 3:0 na sety. Poté nestačil na favorita skupiny Chalupu z Brandýsa nad Labem když prohrál hladce 0:3 na sety. Třetí zápas s domácím Budkou zvládnul skvěle a vyhrál 3:0 na sety. Čtvrtý zápas a zároveň rozhodující o postupu ze skupiny svedl Tom bitvu s Assarem z Kladna.  Oba dva měli 2 vítězství a teď šlo o to kdo z koho. Zápas to byl velice vyrovnaný, všechny sety byly o dvě kuličky. Rozhodující byl asi třetí set, když Tom vedl 8:4 a nakonec ho prohrál 11:13. Čtvrtý set opět těsná prohra 10:12 a celkem na sety 1:3. Tomovi utekl postup ze skupiny o chloupek a celková bilance ve skupině 2 hladké vítězství, 1 těsná prohra a 1 hladká prohra. Taktéž účast ve finále B.

Poté byl rozehrán turnaj ve čtyřhře a tady se našim klukům zadařilo. V 1. kole přejeli hladce s lehkostí sovětské sborné Buštěhradské bratry Průšovy 3:0 na sety. Ve čtvrtfinále svedli nervydrásající bitvu s párem Pekárek, Velc. Každý set hrozně vyrovnaný a těsný, ale na konec výhra 3:2 na sety, poslední rozhodující 5 set byl do slova infarktový, naši kluci už prohrávali 6:10 ale odvrátili 4 mečboly a šnůrou 6 bodů vyhráli 12:10. Postup do semifinále byl skvělý úspěch a tak ani prohra po dobrém výkonu s 1 nasazeným párem Řehořek, Černota 0:3 na sety (7:11, 7:11, 6:11) klukům nevadila. Odvezli si diplom a bronzovou medaili za 3. místo ve čtyřhře.

Ještě krátce k finále B. Séba v předkole porazil Průšu z Buštěhradu 3:1 na sety a  v 1. kole nestačil na dalšího soupeře a prohrál 3:1 na sety. Tom šel přímo do 1. kola a los ho svedl dohromady s Kutnohorským F. Luhanem a po pěkném zápase výhra 3:0 na sety, ale sety byly vyrovnané (11:9,11:8,11:8). Ve čtvrtfinále Béčka narazil Tom na Nováka z Příbrami. Ač bojoval seč mohl nestačil a podlehl 0:3 na sety( 8:11,7:11,7:11). Co říci závěrem? Skvělý bronzový úspěch  ve čtyřhře, v singlu mají kluci stále na čem pracovat, zejména pohyb za stolem, víc zapojovat tělo, naspoléhat jenom na ruku, zdokonalovat forhendový a začít trénovat beghendový spin. Kluci mě při zpáteční cestě v autě ujišťovali, že mají chuť se ve všem zlepšovat a já pevně věřím že se jim to podaří.

 

Standa Beran

Zpět

Vyhledávání

© 2010 TJ Sokol Čáslav. Všechna práva vyhrazena. Webmaster - Bc. Zdeněk Kořínek (koraman@seznam.cz)