Dohrávka 5. kola OP - oslabené Céčko přivezlo bodík z Chlístovic

08.11.2010 10:06

Sokol Chlístovice - Sokol Čáslav "C"  9:9

čtyřhry 0:2, body domácích: Franc Lukáš, Ing. 3:1, Král Milan, Ing. 3:1, Křemenák Josef, Ing. 0:4, Král Miloslav, Ing. 3:1, body hostů: Kasal Jan 4:0, Faltýn Karel 1:3, Horký František 1:3, Rychetský Pavel 0:2, Havel Václav 1:1

V netradičním čase v neděli večer se utkali v dohrávce 5. kola OP týmy Chlístovic a Čáslavi "C". Čáslavští byli výrazně oslabeni o zdravotně indisponovaného Dana Širáka. Utkání se ze začátku vyvíjelo velice příznivně, Céčko vyhrálo obě čtyřhry, zejména výhra dvojice Faltýn, Havel nad Král S., Franc byla velmi nečekaná, hned poté Jasánek smazal Lukáše France a bylo to již 3:0. Čáslavští si poté udržovali poměrně nadějné vedení zejména zásluhou bezchybného Jasánka až do stavu 6:2 a poté ještě 7:4, ovšem pak se karta začala obracet. Pavel Rychetský prohrál v jednom z klíčových zápasů devět v pátém setu s Francem a domácí v pokračující šňůře utkání zvítězili v pěti zápasech ze šesti a stav byl najednou srovnaný 7:7. Vypadalo to zle nedobře, protože navrch se ke svému utkání ještě chystal Slávek Král s Jasánkem. V tuto chvíli asi hostům nebylo dobře po těle, jenže Jasánek nedbal na předpoklady, Slávka "počapal" a postaral se o osmý bod. Stav utkání byl tedy v tuto chvíli nadějných 8:7 pro hosty. Bohužel poté Kája Faltýn podlehl Lukášovi Francovi v koncovce pátého setu a Milan Král porazil Fandu Horkýho 3:1 a skóre se přehouplo poprvé v zápase ve prospěch domácích. O remízu šel bojovat papírový favorit Václav Havel a svou roli splnil (i když s "odřenýma ušima"), když porazil Pepu Křemeňáka deset v pátém setu.

Céčko si tedy po zásluze odváží jeden bodík, děkovat za něj mohou zejména Jasánkovi, který neokusil hořkost porážky. Ohromná škoda, že opět chyběl Dan, protože s ním v sestavě mohlo Céčko pomýšlet na vyšší bodový příděl. V podstatě se do puntíku kopírovala situace ze zápasu se Zbraslavicemi a čáslavské Céčko takto (s největší pravděpodobností) přišlo již o 4 cenné bodíky, které by je katapultovaly na dělené 2. místo v OP !!!!

Zpět

Vyhledávání

© 2010 TJ Sokol Čáslav. Všechna práva vyhrazena. Webmaster - Bc. Zdeněk Kořínek (koraman@seznam.cz)