4. regionální pohár - vítězem kutnohorský Petr Uher; čáslavákům se nedařilo

19.03.2012 11:29

Turnaje v Uhlířských Janovicích se zúčastnilo 30 borců, z toho dobrou třetinu tvořili domácí :). Favorit turnaje Dan Nevřela si přijel připsat pouze bodíky za vítězství ve skupině, tak aby si pojistil účast na Topu a poté odjel do Zruče, kde se konalo finále Středočeského poháru, které opět ovládli právě zručáci. Gratulace! :).

Ve skupinách došlo snad jen ke dvěma překvapivým výsledkům a to bohužel na úkor čáslavských hráčů. Kóřa nezvládl svůj souboj s domácím mladíkem Píchou, čímž si ve tříčlenné skupině zavřel dveře do Finále A. Ve druhém zápase sice také prohrál se Zdeňkem Jiráskem z KH, ovšem prohra 9 v pátém setu už nevypadá tak ostudně.

Výrazným překvapením byl zejména nepostup Jendy Lövla, který prohrál jak s kutnohorským Milanem Kořínkem ve čtyřech setech a stejně tak i s domácím Pepou Čížem. Pro Jendu to byl šok, protože k šanci na jistý postup na TOP potřeboval ze skupiny nejen postoupit, ale spíš ji i vyhrát. Ve svém posledním zápase si poradil s domácím Honzou Šimkem.

Robert Mundil schytal taktéž velmi náročnou skupinu. Zručského Leoše Fialu dlouho trápil, ale nakonec podlehl 1:3, s Petrem Švarcem prohrál hladce a trošku si zpravil chuť na neoblíbeném soupeři Martinovi Čtveráčkovi, kterého udolal po pěti setech.

Lukyn Židek se snažil, ovšem soupeři pro jeho snahu moc pochopení neměli, takže si připsal tři hladké prohry s Dohnalem, Mulenkem a Vendou Heroutem.

Všichni jsme se tedy "nahečmali" do Finále B. Kóřa si nejprve poradil s domácím Šimkem, i když měl co dělat, poté co soupeře lehkovážně pustil do dvousetového vedení a pak doslova "rozstřílel" dalšího janovického hráče Trojana. V semifinále už čekal starý lišák Hrazdíra, který svými drajvy, popírajícími fyzikální zákony, Kóřu dále nepustil - 1:3.

Levlis měl první kolo volné a v druhém narazil na Roberta Mundila. Borci předvedli asi nejhezčí zápas bojů ve Finále B. Robson topspinoval jak o život z obou stran, ale Jenda byl jak zeď a ve čtyřech setech si s Robem nakonec poradil. V semifinále Jendu moc neprověřil Jirka Šturc a ve finále už čekal přemožitel Kóřy Jirka Hrazdíra, který začal jako z partesu a vedl nad Levlisem už 2:0 na sety, jenže Jenda se nedal a srovnal na 2:2. Na otočce v pátém vedl Hrazdíra už 5:1 a Jenda nešťastně koulel očima, pak se ale náš čapajev neuvěřitelně vzchopil a svému soupeři dovolil jž jen dva balónky!! Bohužel ani body za vítězství ve Finále B Levlisovi k postupu na TOP nestačily, při avizované neúčasti Zdeňka Jiráska je prvním náhradníkem, takže teď už může jen doufat a čekat na telefonu :)).

Robert ještě předtím než byl vyřazen Levlisem zvítězil hladce nad sázavským Táborským. Lukyn byl upinkán domácím Nešporem.

 

Vyřazovací boje ve Finále A byly plné překvapení. Domácí Michal Žoha se přes V. Herouta, Faltína a M. Kořínka dostal až do finále, kde hladce podlehl P. Uhrovi. Milan Kořínek zdolal v prvním kole Fialu, ve druhém Z. Jiráska a až v semifinále mu stopku vystavil právě M. Žoha. Skvěle hrál taktéž benešovský Jarda Dohnal, který zdolal domácího P. Švarce, kolínského Křečka a v semifinále vedl 2:1 na sety s Petrem Uhrem, bohužel pro něj poté v tomto dramatickém utkání prohrál 9 v pátém setu. Tradičně velmi dobře zahrál i Milan Čakovský, který v první kole porazil hladce domácího Pepu Číže, ovšem ve druhém kole mu ve čtyřech setech vystavil stopku P. Uher.

Gratulace "bejkovi" k vítězství, přestože bylo výrazně usnadněné nedobrovolnou nepřítomností dvou zručských paličů Dana Nevřely a Fandy Herouta.

Výsledky 4. RP: zde

 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 TJ Sokol Čáslav. Všechna práva vyhrazena. Webmaster - Bc. Zdeněk Kořínek (koraman@seznam.cz)