3. okresní pohár ve Zbraslavicích ovládl zručský Dan Nevřela; čáslaváci byli opět vidět

08.01.2012 13:18

3. okresní pohár se konal stejně jako minulý rok ve Zbraslavicích. Tentokrát bohužel za neúčasti jednoho z horkých favoritů Fandy Herouta, jehož účast zhatila zdravotní indispozice. Naopak po dvou vynechaných pohárech dorazil další megafavorit Dan Nevřela, který si opět dělá zálusk na další TOPový triumf :) .

Účast na turnaji byla nadprůměrná – 37 hráčů, z toho 8 čáslaváků, z nichž hned 6 se dokázalo probojovat do finále A.

Nejvíce si o postup musel zabojovat Jenda Levl, který po ránu nebyl v úplně ideální fyzické kondici a navrch byl nalosován do skupiny smrti. A jelikož Jenda potřeboval trochu vypotit, tak si to dal se všemi třemi soupeři na pět setů- úspěšně s Ondrou Švarcem a Martinem Fuchsem, neúspěšně s Milanem Čakovským. Zbylá pětice postupujících čáslaváků (Cýra, ZetZet, Jasan, Kóřa, Robson) o svůj postup zdaleka nemusela tak tvrdě bojovat. Za zmínku stojí i další  hladká výhra Cyrdy nad Zdeňkem Jiráskem, takže Cýra jako jediný z nás postupoval z prvního místa. Postup ze skupiny se nezdařil Jardovi Šorejsovi, který podlehl Vaškovi Heroutovi a ani Lukyn Židek nebyl proti svým soupeřům úspěšný. Oba naši nepostupující borci se rozloučili s turnajem hned v prvním kole Béčka, když nestačili na domácího Petra Somberga, resp. Samka.

V předkole finále A byli úspěšní Levlis proti Hrazdírovi a trochu překvapivě i Robson proti Lojzovi Salákovi. Naopak už v této fázi se s turnajem museli rozloučit Jasánek, který podlehl Z. Jiráskovi a Kóřa, který nestačil na svého neoblíbeného soupeře Vaška Herouta.

V 1. kole áčka skončila spanilá cesta Roberta Mundila, který skončil na raketě Dana Nevřely, stejně dopadl i Zdenda Zikmunda, který podlehl pozdějšímu finalistovi Slávkovi Královi. S postupem naopak neměl problém pan Cyrus s Pepou Čížem a trochu překvapivě si pan Lövl smlsnul na Tomášovi Heroutovi.

Ve čtvrtfinále už ale cesta našich posledních zástupců v turnaji skončila, Cýra dostal nabacáno od Martina Janečka a Levlis si dovolil neproměnit nějakých 5 mečbolů, za což byl krutě ztrestán Slávkem Králem.

V semifinále zvítězil Dan Nevřela nad velmi dobře hrajícím Martinem Janečkem a Slávek Král dokázal otočit dvousetové manko s kutnohorským nestorem Zdeňkem Jiráskem. Finále už bylo jasnou záležitostí zručského špílmachra.

Ještě pro pořádek, ve finále B byl nejúspěšnější Honza Váša, který v úporné bitvě zdolal domácího Martina Fuchse.

 

Výsledky v xls: zde

Výsledky turnaje i průběžné pořadí naleznete: zde

Zpět

Vyhledávání

© 2010 TJ Sokol Čáslav. Všechna práva vyhrazena. Webmaster - Bc. Zdeněk Kořínek (koraman@seznam.cz)