11. kolo OS - Čáslavské Déčko po delší době naplno bodovalo proti Malešovu (+report by Lukyn)

19.01.2012 12:29

TJ Sokol Čáslav "D" - Malešov 12:6

Body:    domácí - Šorejs 3,5/3,5; Zelenka 3/3; Neužil 0,5/3,5; Čech 0/1; Židek 0/2; WO 5:0  

             hosté – Douda 2/4,5; Balán 2/4,5; Kepka J. st. 2/4,5; WO 0:5

Hosté se k dohrávce dostavili pouze ve třech, čímž nám zvedli šance na body a náladu, která se ještě zlepšila poté, co hostující Jarda Kepka prohlásil v šatně: „Kluci, mám boty, svačinu, pití, ale nemám pálku!“ My jsme však v očekávání silné sestavy s šikovnou Evou Holinkovou, postavili to nejlepší, co normálně za déčko hraje.

Eva bohužel nepřijela (škoda), takže bylo jasné, že jedna dvojice na čtyřhru bude mít smůlu. Po chvilce dumání nad dvojicemi jsme se nakonec demokraticky dohodli na Zelenka – Čech a Šorejs – Neužil. První dvojice měla smůlu a zahrála si s číňanem, druhá v nervy drásajícím zápase s Doudou a Balánem vyhrála „14 v pátym“, když první prohrála 3 a ve čtvrtém vedla už 10:6, aby zahodila spoustu mečbolů a prohrála ho 11.

Ve dvouhrách bylo od začátku jasno, že Jarda Š. s Petrem to prostě do tří bodů dotáhnou. Obzvláště Jarda Š. si pochvaloval herní pohodu, protože si o víkendu nalepil nový pomalejší potah a získal tím opravdu dost. Však až na poznávací sety v některých zápasech byl stoprocentní a nedal soupeřům šanci. Zelíčko taky šlapal slušně, přestože tentokráte se téměř zdržel svého osobitého hlasitého projevu.

Jarda N. neměl asi svůj den, když už ve čtyřhře bylo znát, že mu hra soupeře bude dělat problém. Jarda bojoval jako normálně s buldočí zarputilostí, ale bohužel soupeřům tentokrát jeho hra nevadila. Kuba se zapojil do hry pouze v jednom zápase, kdy si věřil na Jardu Kepku st., proti kterému získal v podzimním utkání v Malešově své první vítězství. Malešovický borec však od října slušně potrénoval a nedovolil soupeři ani set. Kuba tuto porážku nesl vcelku nelibě a proto navrhnul střídání, kdy ho měl nahradit do té doby pouze sedící, organizující a počítající Lukáš. Ten však proti zkušeným protihráčům Doudovi s Balánem neuhrál taky ani set. Bída jako normálně.

Celkově byl výkon družstva dost nevyrovnaný a těžko tipovat, kdo by bodoval, kdyby Malešov přivezl již zmíněnou Evu Holinkovou, nebo Motla, toho času ve Finsku, nebo aspoň Kepku juniora. Dalším naším soupeřem je „juniorka“ sokola okresního města, kde hrají i bratři Líbalové, kteří si v sobotu zkusili, jak se hraje v KP. Doufejme, že jim tato zkušenost nezvedne formu, protože jsme si dali závazek, že si zajedeme do Kutné Hory aspoň pro bodík za remízu. Snad to vyjde.

Lukáš „Mluvčí“ Židek

Zpět

Vyhledávání

© 2010 TJ Sokol Čáslav. Všechna práva vyhrazena. Webmaster - Bc. Zdeněk Kořínek (koraman@seznam.cz)