TOP 16 ovládl kolínský Standa Dolejší; domácí Mirek Cyrus skončil na skvělém 4. místě !!

28.04.2014 10:29

V turnaji zvítězil bez jediného zaváhání kolínský Standa Dolejší, největší problémy mu dělal jeho semifinálový protivník Ondřej Ženíšek, kterého zdolal po boji v pěti setech. V druhém semifinále po zaváhání v prvním setu zvítězil Pavel Škopek nad čáslavským Mírou Cyrusem. Finále dvou možných třetiligových soupeřů v příští sezóně překvapivě jednoznačně vyznělo pro Dolejšího, který nedal mladému Škopinovi sebemenší šanci a zvítězil hladce ve třech setech.

Čáslavští příznivci byli zvědaví zejména na výkony našich dvou želízek v ohni - Dana Širáka a Míry Cyruse. Míra odehrál turnaj ve skvělé formě a ve své cestě za krásným 4. flekem podlehl pouze dvěma pozdějším finalistům Škopkovi a Dolejšímu. Na své cestě do semifinále postupně zdolal Ondru Švarce, Matěje Záboje, Petra Švarce, Jirku Šturce a Marka Němce, hladce si také poradil ve čtvrtfinále s kolínským Davidem Šemberou. Míra odehrál TOP opět famózně a potvrdil, že se jedná o jeho oblíbený turnaj, kdy je schopen porazit nebo aspoň potrápit borce hrající o několik výkonnostních tříd výš.

Pro Dana Širáka začal turnaj v podstatě až skupinou o 13.-16. místo, protože ve skupině na něho číhali samí silní protivníci, se kterými se statečně snažil držet krok, ale stačilo to pouze dvakrát na setík a to s Ondřejem Ženíškem a Tondou Faltínem, hladkou prohru utrpěl s Davidem Šemberou. Ve skupině o umístění nezačal nejlépe, když ztratil dvoubodové vedení v koncovce pátého setu s Lojzou Salákem. Satisfakce na něj však čekala v zápase s Jirkou Hrazdírou, kdy Dan v pátém setu trpělivým čopem z obou stran otočil set z 5:10 na 13:11 a konečně zvítězil!! Souboj s talentovaným Zábojem už si Dan pohlídal a po menší tahanici ve čtvrtém setu zvítězil 3:1 a obsadil celkové 13. místo. O moc lépe to asi zvládnout nešlo, možná Dan malinko lituje prohraného zápasu s Tondou Faltínem, který letos nepřijel ve své obvyklé formě.

Top16 skupiny 1.pdf

Top16 skupiny 2.pdf

Top16 pavouk.pdf

Top16 konečné pořadí.pdf

 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 TJ Sokol Čáslav. Všechna práva vyhrazena. Webmaster - Bc. Zdeněk Kořínek (koraman@seznam.cz)