Okresní pohár Kutná Hora - reportáž a výsledky

07.11.2010 13:22

V sobotu 6.11.2010 se v Kutné Hoře konal 2. turnaj v rámci Okresního poháru. Turnaje se zúčastnilo 34 hráčů, největší zastoupení měli opět čáslaváci (11 plejerů), dále místní Sokol (7) a Uhlířské Janovice (6). Bohužel z různých důvodů chyběla spousta skvělých hráčů, kteří se zúčastnili 1. turnaje v Čáslavi - Nevřela, Loudín, F. Herout, T. Herout, Sosnovec, Mucha, Dohnal atd. Těchto absencí dokázali využít zejména hráči Sokola Čáslav, kteří se až na výjimky probojovali do finále "A". Ale pěkně popořadě...

Turnaj byl rozlosován do 7 čtyřčlenných a 2 tříčlenných skupin. Ve většině skupin postupovali favorizovaní hráči, ovšem i tentokrát se výjimky našly. Největším překvapením bojů ve skupině byla poměrně hladká porážka (3:1) třetiligového Petra Uhra v souboji s tupadelským Martinem Janečkem, který na turnaj přišel rovnou z noční !!. Petr i přes tuto prohru postupoval ze druhého místa ve skupině, ovšem to mělo později fatální důsledek pro jistého čáslavského hráče :). Překvapením se může zdát i nepostup čáslavského Filipa Vančury, který ovšem doplatil na skupinu smrti, do níž byl nalosován spolu s Michalem Čakovským a Leošem Fialou. Postupová vrátka Filipovi zavřel Michal Čakovský ve vzájemném utkání výhrou v dramatické koncovce pátého setu. Pro ty, kdo pečlivě sledují individuální výsledky letošního Okresního přeboru už nebude překvapením vyřazení kutnohorského Milana Kořínka čáslavským Honzou Kasalem. Za zmínku určitě stojí i vyřazení tupadelského Fandy Tomáška zručským Němcem, Fanda tomu navrch ještě nasadil korunu, když prohrál i s mladým Ondrou Švarcem.

Poté již začaly líté boje ve finále "A", do kterých se probojovalo rekordních 6 borců ze Sokola Čáslav. Dva z čáslaváků bohužel 1. kolo "nepřežili" . Prvním z nich byl Honza Kasal, který podlehl favorizovanému Martinovi Janečkovi 1:3 na sety a smolař turnaje Petr Beňuš, který ač ve skvělé formě a náladě, se s turnajem poroučel již po prvním kole finále "A". Důvodem byl krutý los, který Bendýskovi přiřkl horkého favorita turnaje - domácího Petra Uhra (0:3). Poté už ale začala čáslavská jízda: Míra Cyrus po boji vyřadil janovického Pepu Číže (3:2), Honza Lövl si lehce poradil s dalším janovickým hráčem Šafránkem (3:0) a třetím janovákem, který se "pakoval" již po prvním kole byl Petr Švarc, který nenašel zbraň na Zdendu Zikmundu (3:2). S velmi náročným losem si dokázal poradit i Kóřa, který po bezchybném výkonu dokázal překvapivě zdolat místního matadora Tondu Faltína 3:0 !! Ve zbylých dvou utkáních 1. kola "kantýnskej" Radek Štus porazil Michala Čakovského 3:0 a Leoš Fiala po boji Milana Čakovského 3:1.

Ve 2. kole finále "A" (čtvrtfinále) došlo na dva čistě čáslavské souboje, což znamenalo, že dva čáslaváci si s určitostí zahrají semifinále ! Oba tyto "bratrovražedné" souboje byly nadmíru dramatické a rozhodovaly se v koncovkách pátých setů. V prvním souboji trochu překvapivě zdolal Míra Cyrus Honzu Lövla 3:2, když otočil nepříznivý stav 1:2 na sety a v druhém souboji sice Kóřa vedl nad Zdendou Zikmundou 9:5 a 10:9 v pátém setu, ovšem zkušený ZetZet v této koncovce neudělal sebemenší chybičku a z postupu se zaslouženě radoval on. Dalšími semifinalisty se stali kutnohorští Radek Štus po hladkém vítězství nad unaveným Martinem Janečkem (3:0) a Petr Uher po relativně hladké výhře nad Leošem Fialou (3:0).

Semifinálové zápasy se v podstatě staly soubojem Čáslav-Kutná Hora, ze kterého jako jasní vítězové vyšli kutnohorští. Radek Štus nedal sebemenší šanci Mirkovi Cyrusovi (3:0) a Petr Uher poté, co odvrátil několik setbolů v prvním setu smetl "utaveného" Zdendu Zikmundu taktéž 3:0.

Do finále se tedy probojovali dva nejvýše nasazení hráči Radek Štus a Petr Uher, kteří předvedli pohledný a dramatický zápas, který se rozhodoval až v pátém setu. Koncovku lépe zvládl Radek Štus, který se po vítězství 3:2 zaslouženě stal vítězem Okresního poháru v Kutné Hoře. Gratulujeme !!

Vítězem finále "B" se stal taktéž domácí hráč Milan Kořínek po finálovém vítězství nad Fandou Tomáškem.

 

Výsledky: zde

Průběžné pořadí: zde

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 TJ Sokol Čáslav. Všechna práva vyhrazena. Webmaster - Bc. Zdeněk Kořínek (koraman@seznam.cz)